تفاوت صدای سر و سینه در آواز از نگاه علمی جدید
اگر به آموزش صداسازی و آواز علاقه مند هستید، حتماً اصطلاحاتی مثل ” صدای سینه ” و ” صدای سر ” را شنیده اید. بسیاری از مدرسین آواز، صدای سینه و صدای سر را محدوده صوتی معرفی می کنند. این افراد معتقدند که به نت های پایینی صدای سینه، به نت های بالایی صدای سر و میان این دو را صدای میانی می نامند. اما باید گفت که صدای سینه و سر در واقع محدوده یا رجیستر صوتی نیستند! در این مطلب با مفهوم کامل این دو اصطلاح آشنا خواهید شد و تفاوت صدای سر و سینه در آواز را خواهید شناخت.
تفاوت صدای سر و سینه در آواز
برای تشخیص تفاوت صدای سر و سینه در آواز و صداسازی ابتدا باید با مفهوم هر یک از این دو آشنا شوید.
مفهوم صدای سینه چیست؟
صدای سینه یک کیفیت صوتی است نه یک محدوده یا رجیستر صوتی! هرگاه لبه داخلی تارهای صوتی در حالت ضخیم متصل شوند، به آن صدای سینه می گویند. حال چه در نت های پایین و چه در نت های میانی یا بالاتر.
زمانیکه عملکرد تارهای صوتی را در حالتی که به اصطلاح به آن ” صدای سینه ” می گویند بررسی می کنیم، متوجه می شویم که:
وقتی لبه های داخلی تارهای صوتی (بادی کاور) در حالت ضخیم (تیک) به هم متصل می شوند، کیفیتی از صدا حاصل می گردد که جوهر و حضور بیشتری دارد.
در واقع این نوع از اتصال تارهای صوتی را می توان با رعایت نکاتی تا نت های بالاتر نیز حفظ کرد.
مفهوم صدای سر چیست؟
زمانی که لبه داخلی تارهای صوتی در حالت نازک تر (تین) به هم متصل شوند، اصطلاحاً به آن ” صدای سر ” می گویند.
این لبه نازک تارهای صوتی را می توان در نت های بالا، نت های میانی و نت های پایین پیدا کرد.
پس صدای سر یک نوع دیگر از کیفیت های آوازی است که می توان از پایین تا بالای صدا آن را تجربه کرد.
نه صدای سینه، نه صدای سر!
وقتی به کیفیت های آوازی، برچسب رجیستر یا محدوده صوتی زده شود، به هر صدای ناسالم و پرفشاری در نت های پایین، به غلط صدای سینه گفته می شود. دراین حالت با بالا کشیدن این صدای ناسالم در نت های بالاتر، خواننده با فشار زیاد در گلو متوقف شده و دچار شکست صدا (وکال بریک) خواهد گردید!
نوع دیگری از کیفیت های آوازی که به آن صدای میکس هم گفته می شود، وقتی اتفاق می افتد که لبه داخلی تارهای صوتی بین حالت تیک و تین به هم متصل گردند. این کیفیت هم از نت های پایین تا نت های بالایی قابل دست یابی است.
در مقاله های بعدی، در مورد جنبه های آکوستیکی و رزونانسی در کیفیت صدای میکس توضیح بیشتری خواهیم داد.
ارائه تکنیک های برتر در کلاس های آموزشی مدرسه آواز ” داود محمدی ”
کلاس های آموزشی « مدرسه آواز داود محمدی » بستر مناسبی برای یادگیری مفاهیم علمی و عملی جدید، تبادل اطلاعات و تعامل میان هنرجویان عزیز است. این کلاس ها که براساس آخرین متد و تکنیک های صداسازی شکل گرفته اند، توسط اساتید مجرب و خبره این حوزه اداره می گردند.
کلاس آموزش صداسازی و خوانندگی این مجموعه به دو صورت آنلاین و حضوری است که هنرجویان عزیز بسته به شرایط خود می توانند از سراسر کشور در آن شرکت نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید