پارامترهای تاثیرگذار بر تحریر در آواز ایرانی
افراد زیادی هستند که مدت ها برای تحریر زدن تمرین و تلاش کرده اند، اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده اند. این افراد احساس می کنند که صدایشان تحریر نمی گیرد یا استعداد کافی را ندارند! این عزیزان به غلط به دنبال یک تمرین ویژه برای یاد گرفتن تحریر هستند، در حالی که مشکل از جای دیگری است! در این مطلب با مفهوم « تحریر در آواز ایرانی » و پارامترهای موثر بر آن آشنا خواهید شد.
تحریر در آواز ایرانی
تحریر در آواز ایرانی محصول تغییر سریعِ وضعیت لبه های داخلی تارهای صوتی از ” تیک به استیف ” است. در واقع عضله تیرو آریتنوئید از اتصال قوی به اتصال خفیف می رود و برعکس.
خیلی از مدرسین آواز به غلط به جای استیف (اتصال خفیف)، صدای فالستو (عدم اتصال) را برای تحریر زدن توصیه می کنند! این کار باعث می شود تحریرها خروسکی و نازیبا ایجاد گردند.
منظور از تحریر کُند یا بدون کنترل چیست؟
وقتی هماهنگی درستی بین ریز سیستم کنترل بازدم با عضلات حنجره وجود نداشته باشد، تنش در اطراف و درون حنجره بالا می رود.
این تنش باعث ایجاد انقباضات کنترل نشده در این عضلات شده و دامنه حرکتی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این موضوع باعث کاهش انعطاف پذیری صدا می شود.
وقتی انعطاف کاهش پیدا کند، تغییر در بادی کاور (حالت لبه های تارها) به صورت لحظه ای ایجاد نمی شود. در این حالت تحریر در آواز ایرانی شکل نمی گیرد یا کُند و بدون کنترل اجرا می شود!
اصلی ترین دلیل تحریر اشتباه چیست؟
مشکل اصلی افرادی که نمی توانند تحریر بزنند به خاطر عدم هماهنگی در بدن و مکانیزم تولید صوت است!
این هماهنگی در کلاس پرورش صدا حاصل می شود، نه کلاس آواز و ردیف!
پارامترهای تاثیرگذار بر روی تحریر در آواز ایرانی
حفظ توونگ حداقلی باعث ایجاد چابکی در تغییر بادی کاور از تیک به استیف می شود. پس پارامترهای موثر بر حفظ توونگ که در مقاله های قبلی به آن پرداختیم می تواند روی چابکی تحریرها تاثیر مستقیم بگذارد.
به طور مثال عقب گرد ناخواسته عضله زبان مانع حفظ توونگ می شود و با از دست رفتن توونگ تحریرها کیفیت خود را از دست می دهند!
پس اتفاقاتی که در مجرای صوتی (وکال تِرکت) رخ می دهد هم روی تحریرها تاثیر می گذارد.
به زبان ساده تر، جای صحیح صدا در مصوت ها با چابکی تحریرها ارتباط مستقیم دارد.
موضوع دیگری که در تحریرها باید به آن توجه کرد، عملکرد عضلات بزرگ بالاتنه (آنکور تورسو) است که بر روی ساپورت تنفسی موثر می باشد. خصوصاً زمانی که از بلندی و حجم زیاد صدا استفاده می کنیم!
اگر ساپورت تنفسی درست انجام نشود، فشار در گلو بالا رفته و روی تحریرها تاثیر منفی می گذارد.
سخن پایانی – تحریر در آواز ایرانی
قبل از اینکه بخواهیم برای تمرین تحریر در آواز ایرانی وقت بگذاریم، باید در زمان تولید صوت هماهنگی صحیح را در بدن ایجاد نماییم. بدین گونه وقت و انرژی ما به هدر نخواهد رفت و دچار ناامیدی نخواهیم شد.
وقتی بدن درست و هماهنگ کار کند، تمرین تحریر به شدت راندمان بالاتر و نتیجه بهتری خواهد داشت.
آموزش صداسازی در مدرسه آواز ” داود محمدی “
تحریر در آواز ایرانی با اجرای صحیح تکنیک ها و تمرین زیاد به دست خواهد آمد. برای آموزش این تکنیک ها که براساس جدیدترین متدهای علمی آواز کسب شده اند، می توانید در کلاس های حضوری و آنلاین مدرسه آواز داود محمدی شرکت نمایید. کلاس آموزش صداسازی و خوانندگی این مجموعه در سطح های مختلف و براساس میزان دانش هنرجویان عزیز برگزار می گردد.
دیدگاهتان را بنویسید