بلاگ

علت فالش خواندن در آواز چیست؟

علت فالش خواندن در آواز

علت فالش خواندن در آواز چیست؟ چرا یک خواننده فالش می خواند؟ برای اینکه دلایل ناکوک اجرا کردن یک خواننده را درک نمایید، ‌باید با پروسه آن به زبان‌ ساده آشنا شوید.

علت فالش خواندن در آواز

پروسه سه مرحله ای آواز شامل ورودی صدا (شنیدار)، پردازش صدا (مغز و سیستم عصبی) و تولید صدا (حنجره و سیستم ‌تولید صوت) می باشد که در ادامه این مطلب به تشریح آن خواهیم پرداخت:

1- شنیدار:

یکی از علت های فالش خواندن در آواز بخش « شنیداری » می باشد. وقتی قرار است فرکانس یک نت را تقلید کنیم و یا از دقیق بودن فرکانس آن نت مطمئن باشیم، باید صدای موسیقی و صدا خودمان را واضح و با کیفیت بشنویم. در غیر این صورت احتمال فالش خوانی بالا می رود.

وقتی روی استیج کنسرت، سیستم مانیتورینگ درست عمل نکند و خواننده صدای خود و موسیقی را درست نشنود، اجرای کوک نت ها سخت و چالشی خواهد گردید.

آموزش خوانندگی

2- پردازش صدا:

از دیگر علت های فالش خواندن در آواز می توان به « پردازش صدا » اشاره نمود. جالب است بدانید آنچه که از آن به عنوان “گوش موسیقیایی” یاد می کنیم، مربوط به گوش نیست! بلکه مربوط به حافظه موسیقیایی ما است که در مغز ذخیره می شود. هنگامی که این ذخیره غنی نباشد و درک درستی از فواصل و روابط بین نت ها در مغز شکل نگرفته باشد، خواننده نمی تواند فراز و فرود ملودی را صحیح و دقیق اجرا کند. در نیتجه دچار فالش خوانی یا حتی خارج خوانی می گردد.

به همین دلیل به خانواده ها توصیه می شود که از زمان کودکی، موسیقی های فاخر را در خانه پخش نمایند تا حافظه موسیقیایی فرزندانشان به طور ناخودآگاه غنی شود.

3- تولید صوت

وقتی که صدا درست شنیده شود و به طور صحیح در ذهن پردازش گردد، نوبت حنجره و مکانیزم تولید صوت است که فرکانس نت ها را دقیق اجرا نماید.

به طور مثال برای اجرای نت لا، تارهای صوتی باید 440 بار بر ثانیه به ارتعاش در بیایند تا بتوانند فرکانس صحیح را اجرا کنند.

هر اختلالی که در مکانیزم‌ تولید صوت مانع این شود که تارهای صوتی 440 بار بر ثانیه به ارتعاش در بیایند، باعث ایجاد فالشی در خروجی صدا می گردد!

به عبارت دیگر می توان گفت عدم تولید صحیح صوت از مهم ترین علت های فالش خواندن در آواز به شمار می رود. در این حالت حتی اگر صدای خود را درست بشنوید و حافظه موسیقیایی خوبی هم داشته باشید، اما حنجره و مکانیزم تولید صوت وظیفه شان را درست انجام ندهند، اجرا کوک و صحیح نت ها برای شما بسیار دشوار خواهد شد!

در مورد خواننده هایی که روی استیج دچار فالش خوانی می شوند، اگر مشکلی در مانیتورینگ وجود نداشته باشد، قطعا مشکل در مکانیزم تولید صوت آن هاست!

به عبارت دیگر خواننده هایی که روی استیج اجرا دارند، اغلب دارای حافظه و ذهن موسیقیایی خوبی هستند، اما فاقد مکانیزم تولید صوت متعادل می باشند. به همین دلیل نگه داشتن کوک در اجرای زنده بسیار برایشان سخت و چالش برانگیز است.

علت فالش خواندن در آواز

تفاوت علم قدیم و جدید در تشخیص بروز علت فالش خواندن در آواز

در شیوه قدیمی آموزش آواز، تصور بر این بود که علت ناکوک اجرا کردن ضعف در گوش موسیقیایی است. لذا سعی می کردند نت ها تک تک روی ساز نواخته شود و از هنرجو بخواهند تلاش کند فرکانس دقیق را تقلید نماید. اما این روش در اغلب موارد ناکارآمد بود!

علت این بود که تنها یک رکن از ارکان کوک خوانی را مدنظر قرار می دادند. در چنین شرایطی حتی اگر هنرجو می توانست هفت نت موسیقی را تک به تک کوک بخواند اما موقع اجرای آوازی کوک نمی توانست کوک صحیح را نگه دارد و دچار فالش خوانی می شد.

اکنون در شیوه نوین آموزش صداسازی و آواز، هر سه پارامتر هم زمان مدنظر قرار می گیرند.

در واقع مربی علاوه بر اینکه دانش موسیقی را می داند، به مکانیزم تولید صوت هم اشراف کامل دارد و متوجه می شود که ناکوکی هنرجو به خاطر ضعف در حافظه موسیقیایی است یا اختلال در مکانیزم تولید صوت!

مطلب پیشنهادی
آشنایی با مفهوم رزونانس در آواز

سخن پایانی – علت فالش خواندن در آواز 

اگر چهارچوب ملودی ها را درست اجرا می کنید اما در آواز خواندن دچار ناکوکی های ریز و درشت می شوید، حتماً به تعادل مکانیزم تولید صوت خود شک کنید و تمرکز خود را روی یادگیری نحوه صحیح تولید صدا بگذارید.

برگزاری کلاس آموزش صداسازی و خوانندگی

شما عزیزان می توانید به صورت حضوری و آنلاین با جدیدترین متدهای صداسازی و آواز آشنا شوید. مدرسه آواز داود محمدی به روزترین تکنیک ها را در اختیار هنرجویان گرامی قرار می دهد.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

× پشتیبانی آنلاین