بلاگ

انتقال تجربه ای جدید از علم صداسازی

علم صداسازی چیست

علم صداسازی به اجرای تمریناتی گفته می شود که به تقویت حنجره و پرورش صدا کمک می نماید. در مباحث علمی روز، انتقال آموزش به روش سنتی دیگر جایگاه سابق را ندارد و آموزش ها نمی توانند سینه به سینه منتقل شوند. در گذشته هنرجوها از طریق صدای شنیده شده از مدرس آواز صدا سازی را تقلید می کردند. اما این روش اکنون منسوخ شده است، زیرا نتایج مثبتی از آن دریافت نشده بود. این روش منجر به احساس بی استعداد بودن و سرخوردگی هنرجو می گردد و در نهایت باعث ترک او از کلاس خواهد شد.

انتقال تجربه ای جدید از علم صداسازی

پداگوژی یا همان فن تعلیم دادن صدا در رشته آواز یک شاخه کاملاً علمی به شمار می رود. در واقع کسی که قصد تدریس و آموزش صداسازی را دارد، باید خیلی فراتر از خواندن و تکرار کردن عمل نموده و یک دستورالعمل و شیوه نامه آموزشی مبتنی بر دانش روز در اختیار داشته باشد.

پداگوژی در آموزش آواز چیست؟

پداگوژی در آموزش آواز منجر به پیشرفت عملی در توانایی آواز خواندن هنرجو می شود. بهتر است بدانید در فن تعلیم رشته آواز یک تفاوت اساسی با تعلیم ساز وجود دارد. در آموزش ساز، هنرجو از طریق مشاهده دست مربی و مقایسه آن با دست خود، می تواند شیوه صحیح نواختن ساز را پله پله بیاموزد. اما در آموزش آواز هنرجو نه حنجره خود را می بیند و نه می تواند حنجره مربی را مشاهده کند.

به همین خاطر به دستورالعمل آموزشی نیاز است تا هنرجو بتواند رفتار درست در حنجره و مکانیزم تولید صوت را “درک” کند. این ادراک علاوه بر شنیدار، از طریق حس کردن به دست می آید.

آموزش صداسازی

مطلب پیشنهادی
آشنایی با مفهوم رزونانس در آواز

هدف از آموزش علمی صداسازی به کمک تکنیک پداگوژی

دانش پداگوژی در علم صداسازی براساس نگرش جز به کل شکل گرفته است. در واقع تولید صوت برمبنای دو اصل ذیل به هنرجویان آموزش داده می شود:

  • تمرینات ساده شده
  • کار کردن درست با قسمت های مختلف مکانیزم تولید صوت

نهایتاً با مستمر کردن این تمرینات ساده شده، می توان به صدای کامل آوازی رسید.

در این شیوه آموزشی، هرچقدر عملکرد عضلات صوتی هنرجو‌ به حالت صحیح خود نزدیکتر شود، کیفیت و توانمندی آوازی او بالاتر خواهد رفت. این دقیقاً در نقطه مقابل شیوه آموزشی سنتی و سینه به سینه است. جایی مربی نه می داند که چرا خودش خوب میخواند و نه می داند که چرا هنرجو به نقطه قوت در صدای خود نمی رسد!

مطلب پیشنهادی
رابطه فشار هوا و بلندی صدا در خوانندگی

مزایای به کارگیری دانش روز صداسازی در آموزش ها

در علم صداسازی نوین، مدرس می تواند ریشه ناتوانی ها در آواز را به خوبی تشخیص دهد. به طور مثال مربی صداسازی می داند که چرا صدای هنرجو رها نیست، چرا در اوج خوانی مشکل دارد و هر چه تلاش میکند، تحریرهایش نمی گیرد. چرا صدا کِدر و خفه است و غیره.

مدرس باتجربه با اشراف به علم پرورش صدا و شناخت مکانیزم‌ تولید صوت، می تواند با طراحی تمرینات جز به کل، هنرجو را به سمت مسیر صحیح سوق دهد.

در حال حاضر شیوه ها و پداگوژی های مختلفی در دنیا تدریس می شود که در مقالات بعدی به بررسی اجمالی آن ها می پردازیم.

سمینار صداسازی داود محمدی

مدرسه آواز داود محمدی به صورت حضوری و آنلاین

« مدرسه آواز داود محمدی » بصورت تخصصی در زمینه آواز و صداسازی فعالیت می کند. کلاس آموزش صداسازی و خوانندگی در مدرسه آواز با آخرین متد روز دنیا، پذیرای هنرجویان عزیز از سراسر جهان می باشد. کلاس های این مدرس بزرگ، به صورت حضوری (در شهر اصفهان) و غیر حضوری (آنلاین) برگزار می گردد.

رویکرد اصلی ما در تمرینات صداسازی این است که شما بتوانید با وارد کردن فشار کمتر به تارهای صوتی و با استفاده از روش‌های جدید مختلف، بهترین صداها را تولید کنید.

مدرسه آواز استاد داود محمدی با مجرب ترین مربیان آموزش دیده از سرتاسر ایران در خدمت هنرجویان علاقه مند می باشد.

جهت ” رزرو آنلاین کلاس صداسازی ” همین الان اقدام نمایید!

خرید دوره آموزشی علم صداسازی 

شما عزیزان علاقمند به آموزش تکنیک های پیشرفته به صداسازی می توانید با ” خرید دوره آموزشی صداسازی ” از جدیدترین متدهای روز بهره مند گردید.

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

× پشتیبانی آنلاین